Schüssler zouten

SCHÜSSLER ZOUTEN

 

De zouten zijn vernoemd naar de homeopatisch arts Dr. Schüssler. Deze arts werd geïnspireerd tot het ontwikkelen van de zouten door een voorganger in zijn vakgebied.

De achterliggende gedachte is dat cellen ziek worden door het verlies van anorganische zouten. Daaruit volgt dat een cel herstelt door het te voorzien van deze ontbrekende anorganische zouten ofwel mineralen (mineraalstofionen).

Het gaat hier om een lage potentiëring van homeopathische middelen. Voor degene die iets van homeopathie weet, gaat het hier om lage D-potenties.

Er zijn 27 Schüssler zouten, waarvan de eerste 12 de meest bekende zijn. Het woord zegt het al, het gaat om (natuurlijke) zouten. Deze zouten of mineralen zijn in elke cel aanwezig en ze zijn belangrijk voor de opbouw van het lichaam en de stofwisseling.

De Schüssler zouten kunnen als kuur worden toegepast en hebben geen nadelig effect op andere behandelingen. Ze zijn mild in gebruik en zeker voor iemand die snel reageert op een middel is een Schüssler zout goed te gebruiken.